20 Mart 2016 Pazar


Ankaralı öğrencilerin gözlemecisi Kırık Oklava
Kırık Oklava, Ankaralı öğrencilerin vazgeçilmez mekânları arasında olma özelliğini koruyor. 20 çeşit gözleme üretmesi ile Ankara dışında da tanınan Kırık Oklava’nın işletmecisi Fazıl Çelik, “Kırık Oklava, idealist gençliğin hamburger, pizza gibi fast food ürünlerine tepkisidir” dedi.
Bülent KÜL
Ankara’da öğrenci olup gözleme ve mantı yemek isteyen her öğrencinin uğradığı mekândır. Kırık Oklava. Fazıl Çelik ve çalışanlarının güler yüzü ile ağırlandığınız mekânda kendinizi evinizdeymiş gibi hissediyorsunuz. Gözlemenizi yerken Fazıl Abi’ye ait olan ve duvarda asılı duran özlü sözleri okumakta ayrı bir keyif veriyor.
Kırık Oklava’nın işletmecisi ve sahibi olan Fazıl Çelik, “Anadolu ve köy hayatından geliyorum. Annelerimiz hafta sonları mahallelerimizde gözleme yapardı. Bu kültürü yaşatmak istedim. Kırık Oklava’yı açtım. Şu an 23 çalışanım var. İşletmem 200 kişiyi birden ağırlayabiliyor” diyor.
“Öğrencilerin damak zevkine göre şekillendi”
Kırık Oklava’nın şekillenmesinde öğrencilerinin büyük payı olduğunu söyleyen Çelik, “Gözlemelerimizi ve mantımızı öğrenciler sevdi. Özellikle Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencilerinin ilgisi yoğundu. Öğrencilerin her söylediğini ciddiye aldım. Emri vaki veya nasihat etmeden bana ‘Fazıl Abi gözleme şöyle olsaydı ya da içinde şu da olsaydı’ gibi öneriler sundular. Hepsini dikkate aldım. Öğrencilerin damak zevkine göre şekillendirdim. Bu da Kırık Oklavayı Ankaralı öğrencilerin en sevdiği mekân haline getirdi. İdealist gençliğin hamburger, pizza gibi fast food ürünlerine tepkisidir Kırık Oklava” şeklinde konuştu.
“Hijyen konusuna dikkat ediyorum”
20 çeşit gözleme ürettiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hamurda maya kullanmıyorum. Hamurumu Osmanlı usulüne göre ayran ile yoğuruyorum. Marketten alışveriş yapmıyorum. Ankara Hali'nden iki günde bir yüklüce malzeme gelir. Malzemeler tazeyken tüketilir. Malzemelerin bakteri üretmemesi için çalışanlara yarım saatte bir doğratırım. Örneğin doğradığınız bir domates yarım saati geçince bakteri üretir. İsterseniz buzdolabında muhafaza edin tazeliğini koruyamaz. Tükettiğiniz üründe bakteri oluşmuşsa mide yanması ve karın şişliği gibi rahatsızlıklara yol açar. Sağlık açısından işletmemde bu gibi hijyen konularına dikkat ediyorum. Öğrencilerim mutfağa girip denetleyebiliyorlar. Son çıkan kanunlara göre çalışanlara hijyen eğitimi verilmektedir. Tüm çalışanlarım hijyen eğitimi dalında diplomalarını aldılar.”
"Öğrencilerim okulu bitirdikten sonra Kırık Oklava’yı ziyarete geliyor" diyen Çelik, öğrencilerinin gittikleri her yerde kendisini anlattığını ve aileleri ile birlikte geldiğini belirtti. Üniversitelerin ve öğrencilerin kendisi için önemine değinen Çelik, “Üniversiteler ülkenin geleceği açısından önemlidir. Bugün ki üniversite gençliği daha temkinli, bilinçli ve yaratıcıdır” dedi.
Kırık Oklava'nın sahibi ve işletmecisi, Fazıl Çelik




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder